|  english  |  
началоновиниДиджитъл Солюшънс подписа Договор за БФП № BG16RFOP002-2.001-1... Вашата кошница е празна!кошница

 • КАБЕЛНИ СИСТЕМИ BRAAVO™
 • МРЕЖОВИ КОМУТАТОРИ
 • ПРЕНОС НА ГЛАС
 • КАБЕЛНО МОДЕМНИ СИСТЕМИ
 • КАБЕЛНИ МОДЕМИ
 • xDSL МОДЕМИ
 • ОПТИЧНИ МУЛТИПЛЕКСОРИ
 • ОПТИЧНИ КОНВЕРТОРИ
 • SFP МОДУЛИ
 • CWDM И DWDM СИСТЕМИ
 • ОПТИЧНИ АКСЕСОАРИ
 • ЗАХРАНВАНИЯ
 
НОВИНИ
01 Юли 2016 г.
ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
Въпроси и отговори към процедура „Избор с публична покана“ по реда на ЗУСЕ...

27 Юни 2016 г.
Тръжна документация
Тръжна документация за процедура „Избор с публична покана“ по реда на ЗУСЕ...

26 Януари 2016 г.
Диджитъл Солюшънс подписа Договор за БФП № BG16RFOP002-2.001-1121-C01, финансиран от Оперативна ...
Основната цел на проектното предложение е разнообразяване на асортимента о...Диджитъл Солюшънс подписа Договор за БФП № BG16RFOP002-2.001-1121-C01, финансиран от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

26.01.2016


Основната цел на проектното предложение е разнообразяване на асортимента от услуги и подобряване на ресурсната ефективност на Диджитъл Солюшънс ООД чрез навлизане в нов отрасъл, създаване на нов стопански обект и подобряване на финансовите резултати, посредством инвестиране във високотехнологично оборудване и предлагането на пазара на нови иновативни услуги.
Много кабелни оператори в България стартираха предоставянето на IPTV (интернет протокол телевизия). IPTV услугата натоварва до краен предел телекомуникационните мрежи на операторите. Най-ефективният вариант за оптимизиране на мрежовия трафик е смяната на текущата видео кодировка и скоростта на видео потока на IPTV достигащ до потребителя. Промяната на видео кодировката и скоростта на предаване в реално време се извършва от хардуер - ТРАНСКОДЕР. Повечето телевизионни канали се излъчват с видео кодировка MPEG2. Транскодерът позволява в реално време на излъчваните телевизионни канали да бъде променен видео форматът от MPEG2 на MPEG4. Процесът на промяна на видео форматът се нарича транскодиране, което се извършва от транскодера. Транскодерът позволява и допълнителни функции като промяна на видео резолюцията на телевизионният канал и аудио форматът. Допълнителна опция е даден канал да бъде транскодиран в няколко различни формата или резолюции, които позволяват правилното им възпроизвеждане върху различен тип потребителски устройства - таблети, умни телефони или компютри.Цените на професионалните транскодери определят един непосилен капиталов разход за всеки един телекомуникационен оператор. В рамките на проекта ДИДЖИТЪЛ СОЛЮШЪНС ще закупи 5 бр. "Транскодер на телевизионни канали" за транскодиране в реално време на повече от 125 канала в по 10 профила, всеки от които с различна скорост и резолюция. Транскодирането на ТВ канали ще бъде предложено като нова услуга разширяваща асортимента на дружеството. Транскодерите ще бъдат инсталирани в ДЕЙТА ЦЕНТЪР в гр.Монтана, където ще имат добра свързаност към всички телекомуникационни и кабелни оператори от Северозападния район. В следствие изпълнение на проекта Диджитъл Солюшънс ще навлезе в нов отрасъл, като ще създаде нов стопански обект и ще разшири асортимента от услуги. Изпълнението на проекта и внедряването на нови технологии ще позволи на фирмата да разшири дейността си и да привлече нови клиенти.
Обща стойност на договора за БФП: 1 070 000 лв., от които 636 650 лв. европейско и 112 350 лв. национално съфинансиране.

Проект БФП № BG16RFOP002-2.001-1121-C01, финансиран от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

още новини »


 

СЛУЖЕБЕН ВХОД
забравена парола
регистрация

ТЪРСЕНЕ

 

© 2001-2024 DIGITAL SOLUTIONS LTD. ALL RIGHTS RESERVED